Pragniemy (tak jak w zeszłym roku) spotkać się razem na jarmarku parafialnym. Jedną z atrakcji będą ciasteczka, do pieczenia których powoli chcemy się przygotowywać. Poniżej lista potrzebnych produktów - prosimy o wsparcie w ich dostarczaniu.
Spis produktów na ciastka świąteczne:
- 20 kg cukru pudru
- 20 kg masła
- 5 kg palmy
- 1 kg planty
- 2 kg kakao
- 3 kg mleka w proszku
- 10 szt. mleka kondensowanego wysokosłodzonego
- 5 kg biszkoptów
- 3 kg herbatników
- 3 kg marmolady
- 3 kg rodzynek
- 3 kg migdałów
- 3 kg moreli
- 5 kg kokosu (drobnego)
- 10 kg orzechów
- 2 kg orzechów laskowych
- 3 kg czekolady gorzkiej
- 15 szt galaretek w 3 kolorach: cytrynowa, agrestowa, wiśniowa
- 3 paczki andrutów
- 4 przyprawy do piernika
- 3 l spirytusu
- 3 l rumu
- 2 kg cytryn
- 1 kg skórki cytrynowej kandyzowanej
- 1 kg skórki pomarańczowej kandyzowanej
- 1 kg daktyli
- 2 l miodu